Макарони със сирена

Дата: 05.11.2013
ТИТЛА: Чирак
Макарони със сирена
 
Необходими продукти:
500 г макарони, най-добре от тип "тръбообразни"
4 с. л. олио
4 с. л. масло
брашно
1 ч. ч. мляко
1 ч. ч. сметана на готвене
1/2 ч. л. сол
черен пипер ва вкус
грамажът на сирената е по избор сирене "Чедър" и "Гауда"
хлебни трохи
 

Начин на приготвяне:
1
Фурната се загрява на максимум. Макароните се сваряват.
2
В по-голям тиган се разтопява маслото и се добавя брашното, солта и пиперът. Разбърква се, сипват се млякото и растителната сметана. Оставя се да ври около 3 минути на слаб огън на котлона.
3
Добавя се към сместа сиренето "Чедър" и "Гауда" и се бърка, докато се разтопят. Когато ястието стане готово, се добавят и макароните и хубаво се смесват.

4
Макаронената смес се изсипва в тепсийка. Отгоре се поръсва навсякъде с хлебните трохи. Пече се до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


364 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта