Маков мус

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Маков мус
 
Необходими продукти:
50 г маково семе
100 мл бяло вино
2 яйца
200 г бял шоколадов кувертюр
15 г желатин
500 мл сметана „Президент“
200 г малини (5–6 се отделят за украса)
1–2 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Маков мусМаковото семе се сварява във виното, докато течността се изпари.
2
Маков мус 2Яйцата се разбиват в купа, поставят се на водна баня на огъня и се бъркат, докато станат на крем. След това се оттеглят от огъня и се смесват с предварително накиснатия в студена вода и разтопен на водна баня желатин.
3
Маков мус 3Към тази смес се добавя разтопеният шоколад, охлажда се и се смесва с предварително разбитата сметана.
4
Маков мус 4Налива се в подходящи чашки. Поднася се със соса, приготвен от смлените със захарта малини и се украсява с пресни.

Съветите на майстора:
Макът се вари във вино, защото то го омекотява, иначе е много сух. Може да замените виното с малко ликьор или захарен сироп, но виното е най-подходящо.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта