Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем

Това е доказателството, че киселът може да бъде изискан и невероятно вкусен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2013
Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем
 
Необходими продукти:
за кисела:
500 г малини (замразени)
120 г захар
600 мл прясно мляко
50 г царевично нишесте
1 ванилия

за кръмбъла:
150 г брашно
80 г пудра захар
100 г краве маслo
120 г смлени лешници
1 ванилия

за ментовото крем сирене:
300 г крем сирене
50 мл ментов сироп


Начин на приготвяне:
1
Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем

Малините се пасират и се прецеждат през цедка.

 


2
Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем 2

Прясното мляко се кипва със захарта. Нишестето се размива със студена вода и се прибавя на тънка струя към млякото. Ароматизира се с ванилията. Бърка се на слаб огън, докато кремът се сгъсти. Към леко охладения крем се прибавя малиновото пюре.

 


3
Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем 3

Продуктите за кръмбъла се смесват в купа и се месят с ръка, докато се получи тесто като мокър пясък (маслото трябва да е на стайна температура).

 


4
Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем 4

Разпределя се в тава с незалепващо покритие или покрита с пергаментова хартия и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, като се разбърква. Трябва да се получат хрупкави трохи. След това се оставят да се охладят.

 


5
Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем 5

Продуктите за метовото сирене се смесват и се разбъркват добре.

 


6
Малинов кисел с лешников кръмбъл и ментов крем 6

В чаши се редуват кисел, кръмбъл, кисел, ментово сирене, малко трохи и се украсява с листо мента. Десертът се поднася веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2014
Много вкусно!!! И определено изискано! Аз вместо лешници добавих смлени орехи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: