Малинов крем

Дата: 21.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г пресни малини
150 мл пенливо бяло вино „Просеко“
150 г захар
3/4 портокал
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 1/2 с. л. царевично нишесте
за гарниране:
200 г кисело мляко
100 г бял шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Малинов кремМалините се смесват с виното, захарта, ваниловата захар, настърганата кора и сока от портокала. Сместа се кипва, след което се пасира и се прецежда.
2
Малинов крем 2Прецеденото пюре се връща обратно на котлона, добавя се нишестето, разтворено в малко вода и се готви, до сгъстяване – 2–3 минути.
3
Малинов крем 3Сместа се разпределя в чаши и се оставя на стайна температура, за да се охлади. След това се прибира в хладилник за няколко часа.
4
Малинов крем 4Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна, смесва се с киселото мляко и се разбърква.
5
Малинов крем 5Готовият крем се гарнира с шоколадовото мляко и до поднасянето му се съхранява в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2015
Хубав десерт. Благодаря за рецептата.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2015
Супер десерт :) Отгоре съм украсила с бразилски орех и остатъка от белия шоколад:)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
този десерт ме спечели,мисля това да е рецептата която да приготвя днес :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта