Малинов мус

Дата: 14.08.2003
Източник: Бон Апети
Малинов мус
 
Необходими продукти:
300–400 г малини
500 мл изцедено кисело мляко
1 пакет сладкарска сметана
4–5 с.л. пудра захар
листа мента за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Малинов мусНяколко от малините се заделят за украса. Останалите се пюрират заедно с пудрата захар в кухненски робот или блендер. След това се претриват в цедка или гевгир, така че семките да останат в цедката.
2
Малинов мус 2Една малка част от малиновото пюре се заделя за украся. Останалото се разбърква с изцеденото кисело мляко.
3
Малинов мус 3Сметаната се разбива на сняг според указанието върху опаковката, прибавя се към малиново-млечната смес и се бърка внимателно с шпатула само в една посока, като целта е сметаната да не спадне.
4
Малинов мус 4Малиновият мус се сервира във висока тънкостенна чаша, на дъното на която се сипва малко от заделеното малиново пюре. Върху него се слага от малиновия мус. Украсява се с листа мента, цели малини и се поръсва с пудра захар. Десертът се консумира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта