Малинова шарлота

Дата: 17.08.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
120 г брашно
120 г захар
1 ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
за шоколадовия мус:
250 г шоколад (70% какао)
175 г крем сирене
2 с. л. пудра захар
250 мл животинска сметана
1/2 пакетче желатин (5 г)
кората от 1 портокал
за малиновия мус:
400 г малини
3 белтъка
80 мл вода
180 г захар
1 пакетче желатин
за украса:
250 г малини
50 г сурови обелени шамфъстъци
за намазване:
сокът от 1 портокал
1 с. л. мед
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Малинова шарлотаЖълтъците се отделят от белтъците и се разбиват до побеляване, заедно с ванилията и половината захар.
2
Малинова шарлота 2Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол.
3
Малинова шарлота 3Сипва се останалата захар и се разбиват на сняг.
4
Малинова шарлота 4Белтъците и жълтъците се смесват, като внимателно се разбърква с шпатула.
5
Малинова шарлота 5Прибавя се брашното и отново се разбърква внимателно.
6
Малинова шарлота 6Върху лист пергаментова хартия се очертава кръг с диаметър 24 см.
7
Малинова шарлота 7Върху друг лист се очертават два правоъгълника с големината на стените на формата за печене.
8
Малинова шарлота 8Хартията се обръща и тестото се разпределя в кръга и правоъгълниците с помощта на пош.
9
Малинова шарлота 9Поръсва се с пудра захар и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна.
10
Малинова шарлота 10Блатовете се изваждат и се оставят да се охладят, като правоъгълниците се навиват на рула с помощта на хартията.
11
Малинова шарлота 11Шоколадовият мус се приготвя като крем сиренето се смесва с настърганата портокалова кора и пудрата захар.
12
Малинова шарлота 12Добавят се разтопеният шоколад, разбитата сметана и желатинът, предварително накиснат в студена вода, и след това разтворен в микровълнова фурна.
13
Малинова шарлота 13Малиновият мус се приготвя като малините се пасират и се прецеждат.
14
Малинова шарлота 14От течността и захарта се приготвя сироп и докато е още горещ, постепенно се налива към разбитите с миксер белтъци.
15
Малинова шарлота 15Желатинът се накисва в студена вода и се оставя да набъбне, след което се загрява в микровълнова фурна и се смесва с малиновото пюре.
16
Малинова шарлота 16Накрая се слагат и белтъците.
17
Малинова шарлота 17Кръглият блат се слага като основа за тортата и се напоява с портокалов сок.

18
Малинова шарлота 18Правоъгълните блатове за стените на тортата се разгъват, напояват се с портокалов сок и с тях се покриват стените на форма за торта с регулиращ се диаметър.
19
Малинова шарлота 19Сипва се половината от шоколадовия мус и се налива малиновият мус.
20
Малинова шарлота 20С помощта на пош, отгоре се нанася останалият шоколадов мус и се заглажда.
21
Малинова шарлота 21Шарлотата се оставя в хладилник поне за 6 часа, като по желание стърчащите краища на тестото се изрязват.
22
Малинова шарлота 22Декорира се с малини и накълцани ядки.
23
Малинова шарлота 23Тестеният ръб се намазва с мед и се поръсва с ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта