Малиново "oгледало"

Дата: 07.08.2003
Източник: Бон Апети
Малиново
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 пакетче желатин
125 г захар (1/2 ч.ч.)
500 г малини
375 мл прясно мляко
1 суха сметана
4 жълтъка
4 с. л. брашно
4 с. л. захар
1 пакетче желатин
 

Начин на приготвяне:
1
Малиново Яйцата за пандишпана се разбиват със захарта поне 5–8 минути, докато се получи пухкав крем. Постепенно се прибавя брашното и внимателно се бърка с лопатка, докато кремът го поеме. Полученото пандишпаново тесто се изсипва в намаслена тава и се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса около 10–15 минути до златисто. Изважда се и се оставя да се охлади.
2
Малиново Малиновият мус се приготвя, като 2/3 от млякото се кипват, а през това време с миксер се разбиват жълтъците със захарта, докато набъбнат и леко избледнеят. Горещото мляко внимателно и при непрекъснато бъркане с миксера се налива към разбитите жълтъци.
3
Малиново В тенджерка се слага да кипне вода и в нея (без да докосва водата) се поставя купата с яйчената смес. Вари се на водна баня при непрекъснато бъркане с тел, докато кремът започне да се уплътнява. След това купата се изважда, покрива се с фолио и се оставя да се охлади.
4
Малиново Желатинът се залива с 3–4 с. л. вода, изчаква се да набъбне, слага се на водна баня и се бърка, докато се разтвори. Малините се пюрират, претриват се през гевгир или сито, за да се изцеди сокът, а семките се изхвърлят.
5
Малиново 3/4 от малиновото пюре се прибавя към охладения яйчен крем, разбърква се, добавя се разтвореният желатин и отново се бърка.
6
Малиново Сухата сметана се разбива на сняг с останалото мляко, добавя се на няколко пъти със сладкарска шпакла към малиновия мус и се разбърква внимателно, за да не спадне. Малиновият мус се изсипва върху изпечения пандишпан, покрива се с фолио и се оставя в хладилника, за да стегне желатинът.
7
Малиново Желатинът за глазурата се разтваря по посочения начин. Към заделената 1/4 малиново пюре се прибавят около 100 мл вода, така че да се получи общо количество около 200 мл сироп, след което се слага разтвореният желатин и се разбърква. Получената смес се изсипва върху охладената торта и отново се връща в хладилника, за да стегне желатинът.
8
Малиново При сервиране върху всяко парче торта се поставят по няколко малини за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


499 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта