Малиново "oгледало"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2003
Малиново
 
Необходими продукти:
2 яйца
4 с. л. захар
4 с. л. брашно
4 жълтъка
1 суха сметана
375 мл прясно мляко
500 г малини
125 г захар (1/2 ч.ч.)
1 пакетче желатин
1 пакетче желатин


Начин на приготвяне:
1
Малиново
Яйцата за пандишпана се разбиват със захарта поне 5–8 минути, докато се получи пухкав крем. Постепенно се прибавя брашното и внимателно се бърка с лопатка, докато кремът го поеме. Полученото пандишпаново тесто се изсипва в намаслена тава и се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса около 10–15 минути до златисто. Изважда се и се оставя да се охлади.
2
Малиново
Малиновият мус се приготвя, като 2/3 от млякото се кипват, а през това време с миксер се разбиват жълтъците със захарта, докато набъбнат и леко избледнеят. Горещото мляко внимателно и при непрекъснато бъркане с миксера се налива към разбитите жълтъци.
3
Малиново
В тенджерка се слага да кипне вода и в нея (без да докосва водата) се поставя купата с яйчената смес. Вари се на водна баня при непрекъснато бъркане с тел, докато кремът започне да се уплътнява. След това купата се изважда, покрива се с фолио и се оставя да се охлади.
4
Малиново
Желатинът се залива с 3–4 с. л. вода, изчаква се да набъбне, слага се на водна баня и се бърка, докато се разтвори. Малините се пюрират, претриват се през гевгир или сито, за да се изцеди сокът, а семките се изхвърлят.
5
Малиново
3/4 от малиновото пюре се прибавя към охладения яйчен крем, разбърква се, добавя се разтвореният желатин и отново се бърка.
6
Малиново
Сухата сметана се разбива на сняг с останалото мляко, добавя се на няколко пъти със сладкарска шпакла към малиновия мус и се разбърква внимателно, за да не спадне. Малиновият мус се изсипва върху изпечения пандишпан, покрива се с фолио и се оставя в хладилника, за да стегне желатинът.
7
Малиново
Желатинът за глазурата се разтваря по посочения начин. Към заделената 1/4 малиново пюре се прибавят около 100 мл вода, така че да се получи общо количество около 200 мл сироп, след което се слага разтвореният желатин и се разбърква. Получената смес се изсипва върху охладената торта и отново се връща в хладилника, за да стегне желатинът.
8
Малиново
При сервиране върху всяко парче торта се поставят по няколко малини за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: