Малиново руло

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2010
Малиново руло
 
Необходими продукти:
4 яйца
125 г брашно
масло за намазване
пудра захар за поръсване
листа мента или джоджен
200 г течна сметана
2–3 с. л. захар
250 г малини
125 г захар



Начин на приготвяне:
1
В подходяща купа се смесват захарта и яйцата за платката и се разбиват до разтопяването на захарта. Добавя се пресятото брашно и се бърка до хомогенизиране.
 

2
Плитка правоъгълна тава се намазва с масло и се облепва с хартия за печене. В нея се сипва сместа за блата, разпределя се равномерно и се пече 10–15 минути на температура 200–220 градуса. Оставя се да изстине и хартията се отстранява.
 

3
Пълнежът се приготвя, като сметаната и захарта се разбиват на сняг, прибавят се малините и хубаво се разбърква.
4
Върху изстиналия блат равномерно се разпределя пълнежът и внимателно се навива на руло. Поръсва се с пудра захар и се декорира с малини и пресни листа мента или джоджен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: