Малиново сорбе с лайм

Поднесено в тестени купички
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2013
Малиново сорбе с лайм
 
Необходими продукти:
1 кг замразени малини
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
3 лайма
мента за украса

за купичките:
110 г краве масло
2 белтъка
1/2 ч. ч. пудра захар
1/3 ч. ч. брашно
2 щипки сол
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Малиново сорбе с лайм

Захарта заедно с водата се сварява на сироп. Оставя се леко да се охлади.

 


2
Малиново сорбе с лайм  2

Малините, настърганата кора от лайма и сокът от единия се смилат в блендер. Полученото пюре се минава през цедка и се смесва със захарния сироп.

 


3
Малиново сорбе с лайм  3

Сместа се изсипва в тава, която е облепена с фолио за свежо съхранение. Оставя се във фризера като на всеки 20 минути се разбърква (за около 3–4 часа), за да не се получат големи кристали лед. Оставя се поне за 6 часа във фризер.

 


4
Малиново сорбе с лайм  4

Маслото и захарта за кошничките се разбиват. Прибавят се брашното, солта и ванилията.

 


5
Малиново сорбе с лайм  5

Белтъците се разбиват на пяна с малко сол и се слагат в сместа.

 


6
Малиново сорбе с лайм  6

Тестото се оформя като отделни кръгове върху силиконов килим, с помощта на  лъжица. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути.

 


7
Малиново сорбе с лайм  7

Още топли, тестените кръгове се притискат върху обърнати чаши или купички, така че да заемат тяхната форма. Оставят се добре да се охладят.

 


8
Малиново сорбе с лайм  8

После се пълнят със сорбето и се поднася веднага с мента за украса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
Десерта е много подходящ, когато Ви дойде някой на гости, да му го представите с ядливата купичка :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: