Малтийски патладжан "Жан дьо ла Валет"

Дата: 27.11.2008
Източник: Бон Апети
Малтийски патладжан
 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 с. л. масло
1 ч. ч. прясно мляко
50 г сирене "Пармезан"
1/2 ч. л. захар
2 с. л. босилек
2-3 с. л. зехтин
100-150 г кашкавал
2 домата
2 ч. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Малтийски патладжан Патладжанът се нарязва на колелца.
2
Малтийски патладжан Посолява се, нарежда се в намаслен съд, покрива се с фолио и се запича във фурна на 200 градуса за 25-30 минути.
3
Малтийски патладжан Доматите се почистват и се нарязват, след което се запържват за 5 минути с 2-3 с. л. зехтин.
4
Малтийски патладжан Подправят се с босилек, 1/2 ч. л. захар и сол.
5
Малтийски патладжан Брашното се запържва до златисто в загрято масло, като една минута след оттегляне от огъня се смесва с млякото.
6
Малтийски патладжан Вари се 1-2 минути, като непрекъснато се бърка.
7
Малтийски патладжан Поръсва се с настърганото сирене "Пармезан".
8
Малтийски патладжан Двата вида сос се смесват и се изливат върху изпечените патладжани.
9
Малтийски патладжан Отгоре се настъргва кашкавал и ястието се допича във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта