Малтийски патладжан "Жан дьо ла Валет"

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2008
Малтийски патладжан
 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 домата
100-150 г кашкавал
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. босилек
1/2 ч. л. захар
50 г сирене "Пармезан"
1 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. масло
2 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Малтийски патладжан
Патладжанът се нарязва на колелца.
2
Малтийски патладжан
Посолява се, нарежда се в намаслен съд, покрива се с фолио и се запича във фурна на 200 градуса за 25-30 минути.
3
Малтийски патладжан
Доматите се почистват и се нарязват, след което се запържват за 5 минути с 2-3 с. л. зехтин.
4
Малтийски патладжан
Подправят се с босилек, 1/2 ч. л. захар и сол.
5
Малтийски патладжан
Брашното се запържва до златисто в загрято масло, като една минута след оттегляне от огъня се смесва с млякото.
6
Малтийски патладжан
Вари се 1-2 минути, като непрекъснато се бърка.
7
Малтийски патладжан
Поръсва се с настърганото сирене "Пармезан".
8
Малтийски патладжан
Двата вида сос се смесват и се изливат върху изпечените патладжани.
9
Малтийски патладжан
Отгоре се настъргва кашкавал и ястието се допича във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: