Мамалига

Дата: 28.11.2011
Източник: Бон Апети
Мамалига
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. краве масло
1 ч. ч. вода
сол на вкус
за плънката:
300 г пресни печурки
30 г сушени гъби
1 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
100 г топено сирене
4 с. л. краве масло
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за гарниране
2 с. л. царевично брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Мамалига
Водата заедно с маслото, млякото и солта се кипват. Силата на огъня се намалява, сипва се брашното, на части и се бърка с дървена лъжица докато се сгъсти.


2
Мамалига 2
Сушените гъби се накисват във вода за 10 минути, а чесънът се прави на паста.


3
Мамалига 3
Печурките се почистват и се пържат на силен огън в 2 супени лъжици масло, докато се зачервят. Прибавят се сухите гъби, мащерката, сол, черен пипер, и чесъна. Котлонът се изключва.


4
Мамалига 4
В сместа се слагат ситно нарязания лук и топеното сирене.


5
Мамалига 5
Качамакът се изсипва в тава, на дъното на която има пергаментова хартия. С помощта на намокрена лъжица се разпределя на тънък слой. Отгоре се слага плънката.


6
Мамалига 6
Навива се руло с помощта на хартията и се залива с 2 супени лъжици разтопено масло. Поръсва се с царевичното брашно и се  пече в загрята на 200 градуса фурна, до златисто. При поднасяне се гарнира със сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


383 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта