Манастирски гълъби

Дата: 11.06.2010
Източник: Бон Апети
Манастирски гълъби
 
Необходими продукти:
1 гълъб (4–6 бутчета)
100 мл олио
1 ч. л. червен пипер
2–3 стръка магданоз
60 мл червено вино
2–3 люти чушки
1 глава чесън
60 г домати
60 г гъби
60 г маслини (без костилки)
120 г лук (дребен)
60 г моркови
1 глава лук
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гълъбът се измива и задушава в дълбок съд със сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните глава лук и моркови.
2
Прибавят се обеленият дребен лук, маслините, гъбите и нарязаните наситно домати, чесън и лютите чушки. Налива се виното, овкусява се със сол и се поръсва червеният пипер. Ястието се задушава под капак на слаб огън около 20 минути.
3
Всичко се прехвърля в тава и се запича за още 10 минути на фурна. Поръсва се с нарязания наситно магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта