Манастирски гювеч

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Манастирски гювеч
 
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
1-2 ч. л. червен пипер
7-8 с. л. олио
1 в. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1-2 домата
100 г обезкостени черни маслини
250-300 г печурки
1 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Манастирски гювеч Месото се нарязва на късове, лукът – наситно. Задушават се в тенджера с 2-3 с. л. олио.
2
Манастирски гювеч  2Подправят се с червен пипер и се посоляват на вкус. Наливат се бялото вино и малко вода.
3
Манастирски гювеч  3На дъното на глинен гювеч се слагат няколко лъжици олио и се сипват нарязаните гъби и чушки.
4
Манастирски гювеч  4Добавят се задушените месо и лук и се покрива с нарязаните на филийки домати. Подправя се с останалото олио и сол на вкус.
5
Манастирски гювеч  5Сипват се оризът и маслините, налива се вода и се подправя с червен пипер и магданоз. Похлупва се и се пече във фурна около 1 час и 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2014
стана много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта