Маринован чесън

Дата: 24.06.2004
Източник: Бон Апети
Маринован чесън
 
Необходими продукти:
2 глави чесън
100–150 мл олио
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
2–3 щипки сушена мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
Маринован чесънЧесънът се поставя в алуминиево фолио, полива се с малко олио, добре се запечатва и се поставя за около 20 минути във фурната на умерена температура.
2
Маринован чесън 2След като се охлади, се обелва и скилидките се поставят в малко бурканче. Добавят се зърната черен пипер, дафиновите листа и мащерката, сипва се олио, така че да покрие чесъна, след което се затваря.
3
Маринован чесън 3Оставя се да престои един месец, след което олиото може да се използва за салати, а скилидките чесън – като гарнитура за печени меса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Ще видим резултата след месец :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта