Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки

Дата: 30.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
зехтин за пържене
2-3 с. л. сметана
3-4 стръка магданоз
1 шепа манатарки
1 скилидка чесън
2-3 стръка зелен лук
5 картофа (1 кг)
30 г краве масло
1 ч. л. олио
4 с. л. универсална течна подправка
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 стрък праз лук
1 скилидка чесън
2 резена джинджифил
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатаркиЕдин от картофите се обелва и се нарязва на тънки филийки. Картофените филийки се слагат в тиган с нагорещен зехтин и се запържват до полуготовност, като се посоляват и се поръсват с наситнен магданоз.
2
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 2Мазнината се запазва, а с филийките се покриват стените и дъното на малки купички (тимбалчета). Останалите картофи се обелват и се сваряват в подсолена вода.
3
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 3Манатарките се накисват в гореща вода за 15 минути, след това се отцеждат и се нарязват надребно.
4
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 4Скилидката чесън се слага в тигана с мазнината от картофите и се запържва за 1 минута. Добавят се манатарките и се запържват за кратко (30 секунди), като се поръсват със сол.
5
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 5Сварените картофи се намачкват с преса, добавят се маслото, сметаната, сол на вкус, ситно нарязаният зелен лук и манатарките. Разбърква се добре.
6
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 6Готовото пюре се разпределя в купичките, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в нагорещена до 200 градуса фурна до златисто.
7
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 7Джинджифилът за маринатата се нарязва наситно и се слага в купа. Добавят се нарязаните наедро праз лук и чесън, налива се бялото вино и се овкусява с универсалната течна подправка.
8
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 8 Пъстървата се филетира, слага се в маринатата и се оставя да престои около 30 минути в хладилник. След това се изпича на скара.
9
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 9Готовото картофено пюре внимателно се изважда от купичките, така че формата да се запази. Поднася се като гарнитура към рибата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта