Мариновани броколи и карфиол

Дата: 24.10.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (500 г)
1 ч. л. горчица
1 - 1 1/2 с. л. маково семе
1/3 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. оцет
1 ч. ч. олио
1 клонка целина
1/2 глава лук
1 червена чушка
10-15 печурки
500 г броколи
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани броколи и карфиолНакъсаните на розички карфиол и броколи и клонката целина се поставят във вряща подсолена вода. Бланшират се за 3-5 минути и се оттеглят от котлона.
2
Мариновани броколи и карфиол 2В тенджерата със зеленчуците се добавят нарязаните надребно гъби и се оставят да престоят 5 минути във врялата вода. След това се охлаждат с леденостудена вода.
3
Мариновани броколи и карфиол 3Олиото и оцетът се наливат в малка тенджера, добавят се захарта, маковото семе, горчицата и солта и се загряват, докато захарта се разтвори.
4
Мариновани броколи и карфиол 4Лукът и чушката се нарязват наситно и се поставят в купа. Прибавят се бланшираните зеленчуци, като целината се отстранява. Заливат се с маринатата и се оставят да престоят няколко часа, като се разбъркват периодично.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта