Мариновани броколи с печурки

Дата: 19.12.2003
Източник: Бон Апети
Мариновани броколи с печурки
 
Необходими продукти:
300 г печурки
1/2 ч. л. захар
1 парче джинджифил (колкото скилидка чесън)
1 ч. л. сол
1 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово олио
2-3 с. л. лимонов сок
3 скилидки чесън
1 к. ч. оцет
1 к. ч. орехово олио
100 г орехови ядки
300 г броколи
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани броколи с печуркиГъбите не се мият, а се почистват с четчица. Броколите се накъсват на малки розички, които се накисват за 10 минути в студена вода и се бланшират в кипнала подсолена вода за около минута. Изваждат се, охлаждат се в ледена вода и се изцеждат.
2
Мариновани броколи с печурки 2Джинджифилът се накълцва на ивички, чесънът се реже на филийки и се смесват с всички останали продукти за маринатата, след което хубаво се разбъркват.
3
Мариновани броколи с печурки 3С приготвената марината се заливат смесените гъби и броколи, сипват се 100-150 мл вода и се оставят да престоят поне 24 часа. Предястието се сервира, като се поръсва със запечени на сух тиган орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта