Мариновани чушки в буркани

Рецепта от старите книги
Източник: nefertifi
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 18.10.2015
Мариновани чушки в буркани
Мариновани чушки в буркани
Мариновани чушки в буркани
 
Необходими продукти:
80 чушки
1,5 кг моркови
2 глави чесън
2 връзки магданоз
2 връзки керевиз
2 връзки копър
дафинов лист
черен пипер на зърна
чубрица

за маринатата:
2 ч. ч. винен оцет
1 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. сол
1 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Чушките се измиват и се почистват от дръжките и от семките.
2
Пекат се, обелват се и се нарязват наедро.
3
Морковите се измиват, почистват се и се нарязват на тънки шайби.
4
Магданозът и чесънът се почистват и се наситняват.
5
Продуктите се смесват в голям съд и се заливат с маринатата.
6
Маринатата и зеленчуците престояват заедно около 90 минути, като се разбъркват 4-5 пъти (продуктите за маринатата само се смесват и се разбъркват с дървена лъжица, за да се разтворят сухите съставки).
7
Сухите буркани се пълнят, затварят се и се стерилизират за 20-30 минути, считано от завирането на водата).
8
След като стерилизирате бурканите, ги оставяте да изстинат, обърнати с капачките надолу.



Съвети:
Няма строг подбор за подправките - всичко е въпрос на вкус.
Чушките в сурово състояние (непочистени от дръжките) бяха 11 кг. Ползвах зелени и червени.
Важно е да се спази съотношението на маринатата - 2 части оцет, 1 част олио, 1/2 захар и 1/2 сол.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: