Мариновани гъби

В много от северните страни, където има и големи пространства от гори, се приготвя това страхотно мезе
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г дребни печурки
500 г гъби кладница
2 глава червен лук
4 скилидки чесън
1 бр. пеперончино
200 г захар
2 с. л. морска сол
500 мл бял винен оцет
3 карамфилчета
1 стрък розмарин
2 дафинови листа
1 с. л. пипер меланж на зърна
2 с. л. брашно за почистване на гъбите


Начин на приготвяне:
1
Мариновани гъби

Гъбите се поръсват с брашното и се измиват под течаща вода, като се претриват. 


 


2
Мариновани гъби 2

По-дребните печурки се оставят цели, по едрите се нарязват надве. Кладницата се накъсва на едри парчета.


 


3
Мариновани гъби 3

В тенджера се смесват оцетът, захарта, дафиновите листа, пиперът меланж, пеперончиното, карамфилът, розмаринът, морската сол, смачканите и необелени скилидки чесън. Оставя се сместа да кипне.


 


4
Мариновани гъби 4

Към нея се добавят нарязаните гъби, варят се за около 5 минути.


 


5
Мариновани гъби 5

След това се слагат в буркан (предварително стерилизиран в кипяща вода за около 5–10 минути), заедно с нарязания на полумесеци червен лук. Запечатва се добре. Оставя се на хладно място за 2 седмици.

 

 

Съвет: С тези продукти се пълни бъркан от 800 мл.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
В крайна сметка стерилизират ли се след като се насипят в буркана или не? Или се наливат в буркана горещи и се запечатват, а после НЕ се стерилизират? Захарта е прекалено много - това не е десерт ?
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
\" Бон апети \", тези гъби станаха твърде сладки. Такива ли са и при вас или аз нещо съм объркала?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: