Мариновани калмари

Дата: 02.05.2002
Източник: Бон Апети
Мариновани калмари
 
Необходими продукти:
500 г калмари
магданоз
черен пипер на зърна
1 дафинов лист
2 щипки розмарин
2 с. л. оцет
1 к. ч. зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани калмариКалмарите се почистват от гръбначната кост и кожата. Пипалата се отрязват там, докъдето са очите, главата се изхвърля. Телата се нарязват на пръстенчета, пипалата се запазват цели.
2
Мариновани калмари 2Изсипват се в подсолена кипяща вода за около 2-3 минути. След това се оттеглят от котлона, изцеждат се и след като се охладят, се прибавят лук (нарязан на шайби) и чесън (нарязан наедро).
3
Мариновани калмари 3Овкусява се със зехтин, оцет, дафинов лист и розмарин. Разбърква се и се слага в съд, който се херметизира. Поръсва се с магданоз и се оставя да отлежи поне една вечер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


413 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта