Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци

Дата: 26.03.2010
Източник: Бон Апети
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци
 
Необходими продукти:
4 вратни пържоли без кост
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
500 г пилешки гърди
2 с. л. настърган лук
4 с. л. соев сос
7–8 стръка магданоз
1 скилидка счукан чесън
100 мл бяло вино
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
8 с. л. зехтин
1 глава лук
1 жълта чушка
1 червена чушка
10 пресни дребни печурки
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуциВсички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбиват с телена бъркалка до хомогенизиране.
2
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци 2Пилешкото и свинското месо се реже на кубчета и се поставя в маринатата за 30 минути, а най-добре е да отлежи 12–24 часа.
3
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци 3Зеленчуците се режат с размер по-малък от месото, защото иначе изгарят, а месото остава недоизпечено. Между кубчетата мариновано месо се нанизват зеленчуци и шишчетата се пекат около 15 минути от всички страни, като се намазват с марината по време на печене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Приготвих шишчетата за гости и останаха очаровани от резултата! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта