Мариновани пилешки шишчета с грозде и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
300 г бяло грозде без семки
300 г зелени маслини без костилки

за маринатата:
2 скилидки чесън
60 мл зехтин „Помаче“
1 лимон
1 стрък розмарин
1 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. чили на прах
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки шишчета с грозде и маслини
Филето се нарязва на кубчета. Скилидките чесън се стриват на паста.
2
Мариновани пилешки шишчета с грозде и маслини 2
Месото се овкусява с наситнения розмарин, ригана, сокът от лимона, чилито, зехтина, чесновата паста, сол и черен пипер. Оставя се да се маринова за 30 минути.
3
Мариновани пилешки шишчета с грозде и маслини 3
Нанизват се шишчета като се редуват месо-грозде-месо или месо-маслина-месо.
4
Мариновани пилешки шишчета с грозде и маслини 4
Шишчета се пекат от всички страни на добре сгорещен грил тиган без мазнина, докато станат златисти.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
Прекрасен вкус и аромат. Идеални за домашно парти!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
станаха много интересни на вкус!Беше нещо нова за мен!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
мм..
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
страхотни са
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: