Мариновани ребърца с печен боб на фурна

Дата: 01.11.2004
Източник: Бон Апети
Мариновани ребърца с печен боб на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
2-3 стръка пресен магданоз
1 ч. л. чубрица
2 с. л. мед
1 с. л. винен или ябълков оцет
4 с. л. светъл соев сос
1/2 ч. ч. бяло вино – Мускат
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. сос „Уорчестър“
2 ч. л. кафява захар
1 с. л. оцет
1 с. л. горчица
10 с. л. кетчуп
1/2 глава лук
1 червена чушка
2 червени домата
1 кутия консервиран червен боб (400 г)
3 дафинови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани ребърца с печен боб на фурнаСъставките за маринатата се смесват в купа, като дафиновите листа се начупват, а магданозът се нарязва наситно. Ребърцата се нарязват, като се отделят едно от друго. Трябва да престоят в маринатата минимум 2 часа.
2
Мариновани ребърца с печен боб на фурна 2В купа се поставят бобът, кетчупът, горчицата, сосът, нарязаната надребно червена чушка, настърганият лук, кафявата захар, оцетът и кимионът. Разбърква се добре и се изсипва в намаслена тавичка. Отгоре се подреждат нарязаните на колелца домати.
3
Мариновани ребърца с печен боб на фурна 3Върху тавичката се поставя решетка и върху нея се подреждат ребърцата. Пече се 10 минути в силно сгорещена фурна, след това градусите се намаляват и се пече още 20 минути. Обръщат се, за да се изпекат и от другата страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта