Мариновани свински ребра

Хрупкави, леко пикантни, идеални за биричка
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2011
Мариновани свински ребра
 
Необходими продукти:
2 кг изчистени свински ребра
200 мл червено вино
200 г кетчуп
2 с. л. сос “Уорчестър”
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани свински ребра

Ребрата се нарязват на парчета.


2
Мариновани свински ребра 2

Черният пипер, риганът, кимионът и сол се смесват и се втриват в ребрата. Кетчупът, виното и сосът “Уорчестър” се смесват в купа.


3
Мариновани свински ребра 3

С получената смес се заливат ребрата. Овалват се хубаво и се слагат в тава.


4
Мариновани свински ребра 4

Отгоре се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час.


5
Мариновани свински ребра 5

След това фолиото се отстранява, ребрата се подреждат върху решетка и се слагат отново във фурнта да се запекат на 200 градуса с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Емилия, това е английски сос, който се продава по магазините.
5.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Емилия, това е английски сос, който се продава по магазините.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Може ли някой да ми каже какво съдържа сосът „Уорчестър“, аз не живея в България и нямам представа за какъв сос става въпрос. Предполагам, че се продава готов по магазините. Сигурно и при нас го има, но навярно има друго име или нещо подобно. Затова ми трябва съдържанието му, за да сравня! Благодаря!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2015
аз ги изпекох във фурната и пак станаха супер
2.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2013
супер марината,по този начин приготвих и пилешки бутчета,също се сдобиха с уникален вкус Бон Апети :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: