Мариновани зеленчуци на грил с прясно сирене и чеснови хлебчета

Дата: 02.11.2009
Източник: Бон Апети
Мариновани зеленчуци на грил с прясно сирене и чеснови хлебчета
 
Необходими продукти:
1/2 тиквичка
1 скилидка чесън
1/2 люта чушка
1 стрък пресен розмарин
5 листа пресен босилек
олио за поръсване
сол и черен пипер на вкус
2 филии франзела
1 лентичка праз
1/2 прясна оранжева чушка
60 г прясно сирене („Моцарела“)
1/3 патладжан
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичката и патладжанът се разрязват на филийки по дължина и се овкусяват със сол и черен пипер. Чушката се почиства от дръжката и семето, нарязва се на четвъртинки и също се овкусява със сол и черен пипер. Така подготвените зеленчуци се поръсват с олио и се запичат на грил тиган от двете страни за по около минута.

2
Прясното сирене се разрязва на филийки по дължина. Лентичката праз се бланшира за кратко във вряла вода. Филийките хляб се запичат на грил тигана.

3
Запечените зеленчуци се изваждат и с помощта на средно голям пръстен се аранжират в кръг, като се редуват: първо се завива лентичка патладжан, около нея се завива тиквичка, след това – лентичка сирене, чушка, и така, докато свършат продуктите. Пръстенът се отстранява и зеленчуковото руло се завързва с лентичката праз.

4
В малка купа се изсипва зехтинът за маринатата и се смесва с нарязаната наситно скилидка чесън и наситнените босилек, люта чушка и розмарин.

5
Зеленчуковото руло и филийките хляб се овкусяват с по една супена лъжица от маринатата и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта