Мариновани зеленчуци

Дата: 21.08.2001
Източник: Бон Апети
Мариновани зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 патладжана
пера зелен лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. винен оцет
1 ч. л. захар
3 домата
няколко зърна черен пипер
1 ч. л. мащерка
листа от босилек
4 скилидки чесън
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. ч. зехтин
олио за пържене
4 домата
3 тиквички
2 глави лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
листа пресен босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани зеленчуциПатладжаните се обелват, нарязват се на колелца, посоляват се и след като се отцедят от горчивия сок, се подсушават и изпържват. Изваждат се върху салфетки, за да се отстрани излишната мазнина. Чушките се изпичат и обелват. Нарязват се на ивички и се поставят в дълбока тава.
2
Мариновани зеленчуци 2Лукът се нарязва на колелца и се запържва за 3 минути в малко олио. Отцежда се върху салфетки и се поставя в тавата. Тиквичките се нарязват. Бланшират се за 3 минути във вряща подсолена вода. Охлаждат се в съд с ледена вода, отцеждат се и се поставят при останалите зеленчуци.
3
Мариновани зеленчуци 3Добавят се обелените, нарязани на четвъртинки и почистени от семето домати. Зеленчуците се разбъркват с предварително смесените продукти за маринатата и се оставят да престоят минимум 8 часа.
4
Мариновани зеленчуци 4Доматите за винегрета се настъргват и се смесват с останалите продукти, без зеления лук. Зеленчуците се отцеждат от маринатата и се поръсват с нарязани надребно пера лук. Поднасят се със сосиера с доматения винегрет.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


353 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта