Мариновано червено цвекло

Домашна зимнина
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг червено цвекло (малки глави)
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за маринатата:
400 мл ябълков оцет
250 г захар
4 скилидки чесън
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. копърово семе
1 ч. л. карамфил
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне:
1
Мариновано червено цвекло
Цвеклото се измива добре. Всяка глава се залива със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се завива в алуминиево фолио. Подреждат се в тава, налива се малко вода и се пекат 2 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
2
Мариновано червено цвекло 2
Изпеченото цвекло се бели и се реже натънко.
3
Мариновано червено цвекло 3
Разпределя се в стерилизирани буркани.
4
Мариновано червено цвекло 4
Захарта се смесва с 400 мл вода, оцета, черния пипер, карамфила, солта, копъровото семе и скилидките чесън. Кипва се и се готви 5 минути.
5
Мариновано червено цвекло 5
С горещата марината се залива цвеклото. Бурканите се затварят и се обръщат.
6
Мариновано червено цвекло 6

Съвет:
Посоченото количество продукти е достатъчно за 2 буркана, от по 800 г всеки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2020
За втори път маринован цвекло. Този път по вашата рецепта. Не съм го пробвала още, но ароматът на маринатата беше страхотен с тази комбинация от подправки.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Червено цвекло приготвено по нози начин е уникално. Съжарявам, че нямам снимка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: