Мариновано цвекло с "Mоцарела" и рукула

Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2005
Мариновано цвекло с
 
Необходими продукти:
1 глава цвекло (500 г)
1 връзка рукула
200 г сирене "Моцарела"
50 г орехови ядки
8 с. л. зехтин
50 мл балсамов оцет
сокът от 1/2 лимон
кората от 1/2 лимон
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Мариновано цвекло с
Сиренето "Моцарела" се разрязва на филийки и с метален пръстен се оформят кръгчета. Ореховите ядки се наситняват.
2
Мариновано цвекло с
Цвеклото се сварява, обелва се и с кръгла лъжичка се оформят топченца. Заливат се със зехтин, 1 с. л. от балсамовия оцет, лимоновия сок. Добавят се кората на лимона, черен пипер и сол.
3
Мариновано цвекло с
Цвеклото се изважда. В същата марината се овалват листата рукула. Останалият балсамов оцет се слага в тенджера, загрява се, за да се изпари половината.
4
Мариновано цвекло с
Сервира се, като в чиния се подреждат три-четири топченца цвекло, отгоре се слага кръг сирене "Моцарела", след това отново цвекло и "Моцарела". Отгоре се поставя от маринованата рукула и се поръсва с наситнени орехови ядки. Отстрани се капва сгъстен балсамов оцет.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: