Мармалад от лук

Дата: 02.06.2011
Източник: Бон Апети
Мармалад от лук
 
Необходими продукти:
5 глави червен лук (600 г)
2 с. л. зехтин
3 с. л. захар
100 мл балсамов оцет
200 мл червено десертно вино
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Мармалад от лук Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в сгорещения зехтин.


2
Мармалад от лук 2 След като омекне, се сипва захарта, разбърква се и се оставя да се карамелизира.


3
Мармалад от лук 3
Сипва се балсамовият оцет и се оставя на огъня, докато течността се изпари.


4
Мармалад от лук 4 Налива се виното и се оставя да се редуцира.


5
Мармалад от лук 5
Тиганът се дърпа от котлона, прибавя се студеното масло, разбърква се и се оставя да се охлади. Готовият мармалад се прехвърля в буркан и може да се съхранява до 2 седмици в хладилник.


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
внимавайте с оцета , втория път стана идеално
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта