Мармалад от маслини

Дата: 15.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г маслини „Каламата“ (без костилки)
150 г зелени маслини (без костилки)
270 г захар
80 г мед
1 ябълка (сорт „Грени Смит“)
1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Мармалад от маслиниМаслините се слагат в касерола, заливат се със студена вода и се кипват. Варят се 1 минута и след това се отцеждат. Това се прави още два пъти, за да се обезсолят добре.
2
Мармалад от маслини 2Захарта се смесва с 350 мл вода и лимона, нарязан на много тънко. Кипва се и се готви 10–12 минути.
3
Мармалад от маслини 3Течността се прецежда, а лимоните се притискат добре, за да се изцедят.
4
Мармалад от маслини 4Маслините се смесват със сиропа, меда и обелената и нарязана на кубчета ябълка.
5
Мармалад от маслини 5Сместа се вари 15–20 минути, охлажда се и се пюрира наедро.
6
Мармалад от маслини 6Поднася се с хляб и сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


612 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта