Марокански заек

Дата: 22.01.2004
Източник: Бон Апети
Марокански заек
 
Необходими продукти:
1 заек (1,5 кг)
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сокът от 1/2 лимон
1 кубче пилешки бульон
3–4 сушени кайсии
1 шепа зелени маслини
1 зелена чушка
2 глави лук
3–4 с. л. зехтин
1 щипка канела
 

Начин на приготвяне:
1
Марокански заекЗаекът се нарязва на порции, подправя се със сол и пипер и се запържва в сгорещения зехтин, докато парчетата променят цвета си.
2
Марокански заек 2В същата мазнина за 1–2 минути се запържва едро нарязаният лук, добавя се нарязаната на ивички чушка и останалите продукти и се овкусява с подправките.
3
Марокански заек 3Налива се 1 ч. ч. вода и се слага запърженото заешко месо. Ястието се прехвърля в глинен гювеч и се пече около 2 часа при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта