Марципанова малинова торта

ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.07.2014
Марципанова малинова торта
 
Необходими продукти:
за маковия пълнеж:
300 г маково семе
500 мл. прясно мляко
1 пакет пудинг ванилия (на "д-р. Йоткер")
2 бр. яйца
75 мл. захар
75 г натрошени надребно сухари

за тестото:
4 бр. яйца
100 г захар
100 г пшенично брашно
50 г царевично нишесте - фино
2 ч. л. бакпулвер

за пълнежа:
200 г малинов конфитюр
600 г студена сладкарска сметана
1 пакетче желатин
60 г захар
2 пакет ванилова захар

за марципановото покритие:
1 пакет фин марципан
50 г пудра захар
1 опаковка захарни шрифтове


Начин на приготвяне:
1
Приготвяне на маковия пълнеж

В подходящ съд поставете 400 мл от прясното мляко и маковото семе да заврят, свалете от огъня и оставете да се накисне за 10 минути.
Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с останалото мляко, добавете го към маковата смес с яйцата и захарта и поставете отново да заври закратко.
2
Приготвяне на пандишпановото тесто
Разбийте яйцата на крем с миксер. Постепенно добавете захарта и разбивайте още 2 минути. Добавете 250 г от охладения маков пълнеж, пресятото брашно с бакпулвера и царевичното нишесте към сместа и разбийте закратко на ниска степен.Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180 градуса или горещ въздух 160 градуса около 30 минути. След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху хартия за печене и оставете да се охлади.Свалете дъното и хартията за печене и с дълъг широк нож срежете блата хоризонтално. Поставете долния блат върху тортена чиния и върху него – почистения ринг на формата за торта.
3
Приготвяне на пълнежа:
Намажете повърхността на долния блат с малиновия конфитюр като оставите 1 см разстояние от ръба. Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 минути. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го добавете към предварително разбитата на твърд сняг сметана със захарта и ваниловата захар. Намажете долния блат с 3/4 от получения крем и поставете горния блат.
Намажете останалата сметана върху него и оставете да престои за най-малко 3 часа в хладилник.
4
Завършек с марципановото покритие
Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените й.
Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата.
Поръсете с пудра захар и украсете с коледни мотиви със захарните шрифтове.
5
Завършек с марципановото покритие:

Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и.Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Поръсете с пудра захар и украсете с коледни мотиви със захарните шрифтове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: