Марудники

Дата: 05.04.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
3 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. захар
1/2 кубче мая
1 щипка сода
краве масло и сланина за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
МарудникиМаята се слага в купичка и се залива с 1 ч. ч. топла вода.
2
Марудники 2Разтворената мая се поръсва със захар, разбърква се и се сипва в дълбок съд.
3
Марудники 3В купичката се поръсва солта, налива се малко вода, разбърква се и се добавя в съда при маята.
4
Марудники 4Постепенно се сипва брашното, като се бърка.
5
Марудники 5Готовото тесто се похлупва и се оставя да втаса.
6
Марудники 6Киселото мляко се разбърква с яйцата и содата.
7
Марудники 7Сместа се налива в тестото и се разбърква добре.
8
Марудники 8Сачът се загрява и се намазва със сланина. Сипва се един черпак от тестото и се изпича до златисто от двете страни. (При липса на сач може да се използва тефлонов тиган за палачинки.)
9
Марудники 9По този начин се приготвят и останалите марудники. Намазват се с краве масло и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2015
Понеже съм живяла в Родопите и за мене марудника е едно типично родопско ястие,бих искала да направя една поправка към рецептата,защото той се приготвя от кисело млеко от което е избито маслото- в Родопите тази напитка я имат почти във всеки дом, и се прави рядко тесто с маята и брашното и се приготвя вечерта и на сутринта се добавят яйцата и още брашно да стане като боза,така се получават едни шупли- дупчици,типични за изпечения марудник.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта