Марулени сарми с риба меч

Дата: 07.06.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 маруля
1 с. л. кетчуп
1-2 с. л. захар
сокът от 1 лимон
1/4 ч. л. сусамово олио
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2 с. л. соев сос
2 с. л. олио
бялата част на 2 стръка пресен лук
2 котлета от риба меч (300 г)
3 бр. рулца от раци
100 г печурки
зелената част на 2 стръка пресен лук
1 щипка лют червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Марулени сарми с риба мечРибата се сварява на пара за 15 минути.
2
Марулени сарми с риба меч 2Зелената част на лука се бланшира за 30 секунди и веднага след това се изстудява. По същия начин се бланшират и марулените листа.
3
Марулени сарми с риба меч 3Бялата част на лука се нарязва наситно и се запържва за кратко (15 секунди) в предварително загрятото в уок олио. Добавят се нарязаните надребно печурки и се пържат 2-3 минути.
4
Марулени сарми с риба меч 4Поръсва се с джинджифил. Леко се запържва, наливат се соевият сос и сусамовото олио. Добавят се нарязаните надребно рулца от раци. Смесва се с почистената от костите и кожата, наситнена риба.
5
Марулени сарми с риба меч 5Плънката се разпределя в бланшираните марулени листа и се завива, като се оформят сарми. Връзват се с бланшираните листа лук.
6
Марулени сарми с риба меч 6Сосът се приготвя, като сокът от лимона се разбива с кетчупа, захарта и червения пипер. Сармите се сервират със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта