Масала парата

Дата: 28.11.2008
Източник: Бон Апети
Масала парата
 
Необходими продукти:
500 г типово брашно
50 г гхи (пречистено масло)
1 глава лук
3-4 стръка пресен кориандър
2-3 с. л. олио
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Масала паратаТиповото брашно, нарязаният лук, кимионът, кориандърът и червеният пипер се омесват в купа.
2
Масала парата 2Сипват се студена вода и олио и се подготвя тесто. Оставя се да престои 15 минути.
3
Масала парата 3Престоялото тесто се разделя на топки, които се разточват на кори.
4
Масала парата 4Корите се намазват с маслото гхи и се сгъват на четири.
5
Масала парата 5Сгънатите кори се овалват в брашно, отново се разточват и се поставят в тиган без мазнина.
6
Масала парата 6Пекат се по 2-3 минути от всяка страна, като се намазват с масло по време на печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


323 ДУШИ ОНЛАЙН
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта