Масленик

Дата: 25.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 г краве сирене
150 г свинска мас
20 г жива мая
1 яйце
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
МасленикМаята се разтваря в 270 мл топла вода.
2
Масленик 2Брашното се смесва със солта, прибавя се маята и се замесва меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
3
Масленик 3Разделя се на 6 топки, които се потапят в разтопена свинска мас.
4
Масленик 4Всяка една се разтегля с ръце на кора с размера на тавата за печене.
5
Масленик 5Подреждат се една върху друга, като между тях се маже със свинска мас и се поръсва натрошено сирене.
6
Масленик 6Корите се навиват на руло, което се завива като охлюв в тавата и се притиска с ръце, за да се изтъни.
7
Масленик 7Маже се с разбито яйце.
8
Масленик 8Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Страхотен е! Направих го само с олио,без мас.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2015
Много е вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта