Маца

Дата: 13.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 мл хладка вода
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
МацаБрашното се смесва със солта, водата и зехтина и се замесва меко тесто.
2
Маца 2Покрива се и се оставя да почине за 10–15 минути.
3
Маца 3След това се изважда от купата върху набрашнен плот и се разделя на 10–12 части.
4
Маца 4Разточват се на тънки кори, режат се на правоъгълници и се надупчват с вилица.
5
Маца 5Фурната се загрява на 220 градуса (с вентилатор), в нея се поставя керамичен камък за пица, да се нагорещи много добре.
6
Маца 6Върху камъка се слага от парчетата тесто. Пече се, докато хлябът стане хрупкав и златист – минута–две.
7
Маца 7Така се изпичат всички.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Страхотни!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2015
Приготвя се много бързо и лесно, като можеш да го комбинираш с почти всичко :) :) :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта