Медена пита

Дата: 23.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
90 г краве масло
100 г кафява захар „Демерара“
70 г мед
3 яйца
400 г брашно
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. микс от подправки
(канела, индийско орехче, джинджифил,
звезден анасон)
за крема:
2 пакетчета десертен крем без варене (ванилия)
800 мл студено прясно мляко
за глазурата:
150 г черен шоколад
80 мл животинска сметана
бял шоколад за украса
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Медена питаМедът, захарта и маслото се загряват на умерен огън и се бъркат до получаване на еднородна смес.
2
Медена пита 2Яйцата се разбиват. Към тях се сипва поизстиналата медена смес и се разбива добре.
3
Медена пита 3В купа се смесват сухите съставки – брашно, бакпулвер, канела, индийско орехче, джинджифил и анасон.
4
Медена пита 4Прибавят се и течните съставки и хубаво се разбърква с лъжица.
5
Медена пита 5Получава се гъсто и лепкаво тесто, което се оставя в хладилник за 15 минути.
6
Медена пита 6В тава, върху силиконов килим, от сместа последователно се оформят четири еднакви блата.
7
Медена пита 7Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за по 8–10 минути всеки. Охлаждат се, и ако е необходимо, краищата им се заравняват.
8
Медена пита 8През това време се приготвя кремът, като съдържанието на пакетчетата се смесва с прясното мляко и се разбива.
9
Медена пита 9Блатовете се мажат с готовия крем и се слепват.
10
Медена пита 10Шоколадът се начупва в купа и се смесва с горещата сметана.
11
Медена пита 11Питата се залива с получената шоколадова глазура.
12
Медена пита 12Украсява се с настърган бял шоколад и се оставя в хладилник за 4 часа.

Съвети:
Най-лесно ще оформите блатовете, като гребвате в тестото с потопена в олио лъжица. Заравнете ги добре с лъжица, за да са еднакви.
Ние ползваме форма за торта без дъно с регулиращи се страни, за да оформим правилни блатове. Вие може да ползвате форма, каквато имате.

Подобни рецепти:
Коментари (6)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта