Медена погача

Дата: 15.05.2012
Източник: Бон Апети
Медена погача
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
2 ч. ч. прясно мляко
1 яйце
5 с. л. свинска мас
3 с. л. мед
1 кубче прясна мая (42 г)
1 с. л. оцет
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
мас за намазване на тавата
за намазване:
1 жълтък
1 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Медена погача
Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топло мляко заедно със захарта, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.

 


2
Медена погача 2
Брашното се пресява 2 пъти. Прибавя се солта, втасалта мая, останалото мляко, оцета, разбитото яйце, меда и разтопената мас.

 


3
Медена погача 3
Замесва се меко тесто.

 


4
Медена погача 4
Разделя се на 3 части. 2 от тях се разточват на правоъгълници и след това се нарязват на триъгълници.

 


5
Медена погача 5
Завиват се на руло, като кроасани. Поставят се в намазнена с разтопена мас тава, с диаметър 28 см.
 

6
Медена погача 6
От третата част на тестото се прави топка и се слага в средата на тавата. Оставя се да втаса, покрито с кърпа, поне за час.

 


7
Медена погача 7
След това се намазва с разбит с вода жълтък. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 30 минути.

 


8
Медена погача 8
Изпечената погача се намазва с меда, разбъркан с малко вода. Покрива се с кърпа, за да омекне кората.

 


9
Медена погача 9
Може да се рзчупи преди да се поднесе.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
перфектна
15.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2015
Стана хубава, но в бързината забравих да сложа яйце. Съответно, беше много трудна за месене и разточване, но въпреки това крайният резултат беше задоволяващ :) Тавата, която използвах беше 31 см и пасваше, ако е 28-29 см ще стане някакъв мини вариант... Остана и тесто, колкото за една малка питка. Моля, актуализирайте старите рецепти, добавяйте и видео към тях, особено за погачи и плетки, интересно е, а и е по-лесно. Благодаря :)
14.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Амада, тавата, която ние използвахме е с диаметър от 28 см.
13.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2015
Погачата стана чудесна и свърши за по-малко от час :)
12.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2015
Амада, препоръчваме ти да замениш маста с масло, заради аромата, но може и с олио. Свинска мас може да се намери в магазините на повечето от по-големите търговски вериги, изложена е в хладилните витрини.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта