Медена торта с крем от бял шоколад

Дата: 19.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
225 г брашно
1 с. л. бакпулвер
1 щипка сол
125 г краве масло (на стайна температура)
150 г захар
2 яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар
80 мл прясно мляко
130 г мед
50 г филирани бадеми
масло за намазване
за крема:
400 г крем сирене
200 г бял шоколад
100 мл животинска сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Медена торта с крем от бял шоколадБрашното се смесва със солта и бакпулвера.
2
Медена торта с крем от бял шоколад 2Маслото се разбива със захарта и ваниловата захар, и едно по едно се добавят яйцата.
3
Медена торта с крем от бял шоколад 3Сипват се 1/3 от сухите съставки и 1/3 от млякото и се разбърква с шпатула. Прибавят се останалите сухи съставки и мляко, и пак се разбърква внимателно.
4
Медена торта с крем от бял шоколад 4Сместа се изсипва в намазана с масло и покрита с хартия форма за печене.
5
Медена торта с крем от бял шоколад 5Отгоре се разпределя медът и се поръсва с бадемите.
6
Медена торта с крем от бял шоколад 6Пече се 45 минути на 180 градуса, охлажда се и се реже надве.
7
Медена торта с крем от бял шоколад 7Крем сиренето се разбива внимателно с ваниловата захар. Шоколадът се разтопява и се налива на тънка струйка към сиренето, при постоянно бъркане.
8
Медена торта с крем от бял шоколад 8Добавя се разбитата сметана и се разбърква с шпатула.
9
Медена торта с крем от бял шоколад 9Долният блат се маже с шоколадовия крем и отгоре се слага другият блат.
10
Медена торта с крем от бял шоколад 10Оставя се да престои поне 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2015
Мноооого вкусна!
12.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Почти за малко не стигна (добре че имаше гости, които не обичат сладкото) :)
11.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Да, Надежда, ако медът се смеси с тестото, ще се получи различно на вкус. Освен това, когато медът е отгоре, се получава златиста и апетитна коричка, а ако медът е в тестото, тази коричка няма да я има.
10.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Амада, ние използвахме форма с подвижно дъно, застлана с пергаментова хартия и пекохме на 180 градуса, с вентилатор.
9.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
С вентилатор или без вентилатор се пече и формата за торта трябва ли да е с подвижно дъно?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта