Меденик

Дата: 30.09.2004
Източник: Бон Апети
Меденик
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 ч. ч. вода за тестото
1 ч. ч. захар
1 щипка сол
1 с. л. оцет
1 с. л. олио
1 ч. ч. вода за сиропа
1 яйце
200 г орехови ядки
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
МеденикКъм пресятото брашно се добавят яйцето, оцетът, олиото и солта. Разбърква се и постепенно се налива водата. Омесва се меко тесто и се разделя на големи топчета. Всяко се разточва на тънка кора, като за баница. Кората се поставя върху хартия за печене и се поръсва със счуканите орехови ядки.
2
Меденик 2Кората се навива на руло, като хартията се повдига от единия край. Получилото се рулце се реже на парчета с дължина 2-3 пръста. Цилиндърчетата се поставят в намаслена тава, като се подреждат в кръг. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви.
3
Меденик 3Водата се поставя в тенджерка, добавя се захарта. Ври 10 минути, след което се ароматизира с ванилията. Оставя се да изстине и се излива върху горещия, току-що изпечен сладкиш.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта