Меденки

Дата: 26.04.2004
Източник: Бон Апети
Меденки
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. захар
100 мл олио
500 г брашно
4 с. л. мед
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. канела
3 яйца
орехови ядки
 

Начин на приготвяне:
1
МеденкиЖълтъкът на едното яйце се отделя за намазване.
2
Меденки 2Останалите продукти (без ядките) се смесват и се омесва тесто, което не бива да лепне. От него се оформят топки с големината на орех и в средата на всяка се слага по 1 ядка.
3
Меденки 3Тестените топки се подреждат в намазнена тава, намазват се с разбития жълтък и се пекат до златисто в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2015
Много вкусни.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2015
Прекрасни
2.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2015
Много лесна и бърза рецепта! Станаха хрупкави и вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2014
страхотни меденки много ни харесаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта