Меденки

Базова и изпитана рецепта за меденки, даваща възможност за много импровизации
Източник: Деница
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.05.2015
Меденки
Меденки
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. краве масло (мас или маргарин)
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. мед
1 с. л. канела
1 ч. ч. захар
1 яйце
1 с. л. сода за хляб
брашно


Начин на приготвяне:
1
Маслото и медът (ако не е течен) се разтопяват на водна баня и се изсипват в купа.
2
Добавят се захарта, млякото и яйцата, като след всяко едно се разбърква.
3
След това се добавят и останалите продукти. За брашното няма точно определено количество - сипва се, колкото поеме сместа, като се започва с малко, разбърква се, пак се слага, отново се разбърква и така, докато не прецените, че е достатъчно гъсто.
4
Сместа се изсипва върху предварително набрашнена повърхност, посипва се с брашно, за да не залепва за пръстите, и се омесва. Разстила се с точилка като дебелината на разточеното тесто трябва да е около 4-5 мм.
5
От тестото, с помощта на формички, се изрязват фигурки. Подреждат се в предварително намазнена с олио тава (или с хартия за печене) и се пекат около 10-15 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Съвет:
По желание в тестото може да сложите какао или натрошени ядки. Също така може да замените канелата с ванилия.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Невероятно вкусни с коледен привкус. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2015
Получиха се прекрасни, но не мога да направя никаква глазура. Купих си оцветители, но така и не се получи годна за мазане констистенция, макар че цветът стана идеален. Ако някои има опит с глазурите, моля да сподели
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: