Меденки

Лесни и вкусни
Източник: Стоянка Димова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.09.2016
Меденки
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
6 с. л. мед
2-3 с. л. канела
2 ч. л. сода за хляб
4 ч. ч. брашно
мармалад (или шоколад)



Начин на приготвяне:
1
Смесете всички продукти (без мармалада).
2
Омесете меко тесто и го разточете с дебелина от около 0,5 см.
3
От тестото изрежете меденки (с форма по желание) и ги изпечете, до готовност, в предварително загрята на 150-180 градуса фурна.

4
Когато меденките се зачервят, се изваждат от фурната и се слепват две по две с мармалад (с шоколад или със сладко по ваш избор).


Съвет:
Аз не ги слепвам - обичам ги хрупкави.
Когато ги слепя с мармалад, меденките леко поомекват.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2023
Станаха много вкусни и хрупкави! Едиствено че при мен тестото не се получи като за разточване, стана лепкаво и ги оформях с лъжица и пръсти. Децата ги харесаха много :)
7.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2020
Страхотни
6.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
При нас се получиха супер
5.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2020
Ето ги и нашите
4.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2019
Здравейте, много бих се радвала да пробвам тази рецепта, но в ляво, точно върху количеството на брашното излиза стрелка с връзка към друга рецепта. Трябваше да си направя регистрация и чак след незнайно колко опита, да успея да я махна :( Много хора не биха си направили труда. Пиша Ви го, просто като отзив за мобилния изглед на сайта Ви. Желая Ви много успехи и весела Коледа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: