Меденки

Дата: 15.09.2016
Източник: Стоянка Димова
ТИТЛА: Чирак
Меденки
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
6 с. л. мед
2-3 с. л. канела
2 ч. л. сода за хляб
4 ч. ч. брашно
мармалад (или шоколад)
 

Начин на приготвяне:
1
Смесете всички продукти (без мармалада).
2
Омесете меко тесто и го разточете с дебелина от около 0,5 см.
3
От тестото изрежете меденки (с форма по желание) и ги изпечете, до готовност, в предварително загрята на 150-180 градуса фурна.

4
Когато меденките се зачервят, се изваждат от фурната и се слепват две по две с мармалад (с шоколад или със сладко по ваш избор).


Съвет:
Аз не ги слепвам - обичам ги хрупкави.
Когато ги слепя с мармалад, меденките леко поомекват.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
Много вкусни.... малко ранно предколедно настроение
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта