Mеханджийски кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2004
Mеханджийски кебап
 
Необходими продукти:
200 г свинско контра филе
50 мл готварска сметана
100 г стерилизирани печурки
2 домата
1 глава лук
2–3 с. л. олио (40 мл)
1/4 ч. л. микс подправка за барбекю
300 г брашно
1 яйце
100 г кисело мляко
1 щипка сода за хляб



Начин на приготвяне:
1
Mеханджийски кебап
В подходящ съд се слагат пресятото брашно, содата и солта и се разбъркват. Добавя се разбитото яйце и киселото мляко и се меси, докато се получи меко тесто. Оставя се да почине около 10 минути.
2
Mеханджийски кебап 2
От тестото се отделя 1/3, разточва се на кръг с големината на капак за гювече и се поставя в намаслена тавичка. От останалото тесто се отделя малко топче и се разточва, за да се направи декоративна дръжка към тестения капак на гювечето. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна до зачервяване.
3
Mеханджийски кебап 3
Останалото тесто се разточва на кръг. Глинено гювече се обръща с дъното нагоре и се покрива с разточената кора, така че да добие формата му. Тестеното гювече се поставя в тава и се пече при същата температура, както и тестеният капак.
4
Mеханджийски кебап 4
Месото се почиства от ципата, реже се на кубчета със страна 1 см и се пържи в загрятата мазнина до зачервяване. Слага се наситненият лук, пържи се още 2–3 минути. Добавят се нарязаните надребно домати и гъби и се пържи, докато остане на мазнина. Налива се сметаната, овкусява се с подправката за барбекю. Ври 1 минута, за да се уплътни.
5
Mеханджийски кебап 5
След изпичане тестеното гювече внимателно се отделя. Изчаква се да се охлади, след което вътре се изсипва горещият кебап и се похлупва с тестения капак. Поставя се в чиния и се поднася декорирано със зеленчуци.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: