Меки, вкусни и ароматни джинджифилови меденки

Дата: 10.12.2015
Източник: ивайло
ТИТЛА: Чирак
Меки, вкусни и ароматни джинджифилови меденкиМеки, вкусни и ароматни джинджифилови меденкиМеки, вкусни и ароматни джинджифилови меденкиМеки, вкусни и ароматни джинджифилови меденкиМеки, вкусни и ароматни джинджифилови меденки
 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
125 г краве масло
3 с. л. мед
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Пресейте сухите съставки (подправките, содата и брашното).
2
Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня.
3
Разбийте маслото, меда и яйцето и постепенно добавете брашното. Ще получите маслено тесто.

4
Разточете тестото възможно най-бързо на кора с дебелина от около 3 мм.
5
Изрежете сладки с помощта на коледни формички и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7-8 минути, докато се зачервят.


Съвети:
Изрежете сладките бързо, за да не стане тестото лепкаво и трудно за работа.
Оставете сладките да изстинат и да се втвърдят, за да са по-вкусни.
Джинджифиловите меденки са доста трайни - могат да издържат до 10 дни след печене.

Може да потопите сладките в шоколад (до половина или пък целите) или да направите глазура. Използвайте въображението си, за да украсите празничните сладки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2016
Изглежда много вкусно, ще пробвам задължително!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
Уникални !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта