Мексиканска лазаня

Дата: 05.03.2002
Източник: Бон Апети
Мексиканска лазаня
 
Необходими продукти:
1 кутия сухи кори за лазаня (12 броя)
1 шепа маслини (почистени и нарязани наситно)
3 стръка зелен лук (нарязан на колелца)
200 г кашкавал
200 г течна готварска сметана
магданоз (ситно нарязан)
1 буркан стерилизирани домати
1 консерва червен фасул (400 г)
1 ч. л. кимион
2 щипки риган
1 щипка лют пипер
500 г телешка кайма
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Мексиканска лазаняВ зехтина за минута се запържва нарязаният надребно лук, прибавя се наситненият чесън и след около 20 секунди се слага каймата. Пържи се няколко минути до порозовяване.
2
Мексиканска лазаня 2Сместа се размесва с отцедения фасул и се подправя с риган, кимион, лют пипер и сол.
3
Мексиканска лазаня 3Доматите се пасират и посоляват.
4
Мексиканска лазаня 4В намазана с олио дълбока правоъгълна тава се сипва тънък слой от пасираните домати. Върху тях се подреждат кори, разпределя се част от каймата.
5
Мексиканска лазаня 5Отгоре се реди втори слой кори, отново се сипва от каймата, нарежда се слой кори и върху тях се налива останалата част от пасираните домати. Поръсва се с магданоз. Тавата се покрива с алуминиево фолио.
6
Мексиканска лазаня 6Пече се в предварително загрята фурна при температура 160-180 градуса 30-40 минути. Маслините се размесват със сметана, зелен лук и малко сол. Сместа се разпределя върху лазанята.
7
Мексиканска лазаня 7След това се настъргва кашкавал, лазанята се връща във фурната (без алуминиевото фолио), пече се 10-15 минути, след което е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта