Мексикански сарми

Тук тортилята отстъпва място на зелевите листа, за да се насладим на сарми с нетрадиционен, но завладяващ вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г мляно телешко месо
8 големи злеви листа
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
2 люти чушки
50 г царевица от консерва
1 с. л. зехтин
2 ч. л. кимион
1/2 с. л. чили на прах
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

за соса:
680 г доматено пюре
1 ч. ч. прясно мляко
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
2 ч. л. кимион
1/2 с. л. чили на прах
сол и черен пипер на вкус
за поръсване:
100 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Мексикански сарми

Зелевите листа се бланшират в подсолена вода, докато омекнат, 2–3 минути. След това се шокират в ледена вода.

 


2
Мексикански сарми 2

Зехтинът за соса се загрява в касерола и в него се запържва скилидката чесън, нарязана наситно. Добавя се брашното, след като се запържи до кехлибарено, се налива млякото (трябва да е затоплено). Бърка се и се внимава да не се получат бучки. След като се хомогенизира, се намалява силата на огъня и се овкусява с кимиона и чилито.


3
Мексикански сарми 3

Налива се доматеното пюре и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън, до сгъстяване. 

 


4
Мексикански сарми 4

Чушките, лукът и чесънът за плънката се нарязват наситно и се запържват в зехтина, заедно с царевицата. Слагат се и лютите чушки. Овкусява се с кимиона и чилито. 


5
Мексикански сарми 5

Добавя се и месото, като се бърка, за да стане на трохи. Сипва се брашното. Наливат се 2 с. л. вода и се готви на слаб огън за 5 минути. 


6
Мексикански сарми 6

Плънката се разпределя в зелевите листа и се завиват сарми. 


7
Мексикански сарми 7

На дъното на тава се сипва малко от доматения сос и отгоре се подреждат сармите. 


8
Мексикански сарми 8

Залива се с останалия сос и се поръсва с настъргания кашкавал.


9
Мексикански сарми 9

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути и се поднася.

 


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 8 сарми - по 2 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: