Мелба с праскови

Дата: 22.07.2002
Източник: Бон Апети
Мелба с праскови
 
Необходими продукти:
4 праскови
1 ч. ч. малини
1/2 ч. ч. захар
500 мл прясно мляко
200 г течна сметана
150 г захар
3 жълтъка
1 пакетче ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Мелба с прасковиЯйцата и захарта се разбиват, докато се получи пухкава смес.
2
Мелба с праскови 2Млякото се сварява и се налива в сместа, прибавя се ванилията. Сместа се връща на котлона, без да кипва. Бърка се непрекъснато, докато леко се сгъсти. Оставя се да се охлади.
3
Мелба с праскови 3Сметаната се разбива на сняг и към нея се прибавя охладената млечна смес. Слага се в камера и на всеки 30 минути се разбърква.
4
Мелба с праскови 4Малините и захарта се пасират, докато се получи сироп. Прасковите се обелват и се нарязват на четвъртинки.
5
Мелба с праскови 5В десертна купичка се слагат 1-2 топки сладолед, прибавят се 2-3 парчета праскови, залива се с малинов сироп и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта