Ментов мус с топинг от горски плодове

Дата: 21.04.2010
Източник: Бон Апети
Ментов мус с топинг от горски плодове
 
Необходими продукти:
200 г бял шоколад
сокът от 1 лайм
200 г захар
200 г горски плодове
4 стръка мента
1 с. л. краве масло
150 г захар
3 жълтъка
150 мл сладкарска сметана
листа мента и физалис за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците и захарта се разбиват с миксер 3 минути, поставят се на водна баня и се бъркат непрекъснато около 7 минути.
2
Шоколадът също се разтопява на водна баня и се добавя маслото. Бърка се до хомогенизиране и се смесват с яйчния крем. Сипва се разбитата на сняг сметана и внимателно се разбърква с шпатула.
3
Ментата се наситнява и се добавя към муса, който се разпределя в купички и се оставя в хладилник.
4
Горските плодове за топинга се слагат в касерола заедно със захарта и се варят 15 минути. Пасират се и се прецеждат. Ако е необходимо, сиропът се сгъстява допълнително, след това се добавя сокът от лайм.
5
Топингът се поднася отделно, украсен с мента и физалис, или мусът се залива с него.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта